lördag, juli 12, 2008
Chokladfrysmuffins
Chokladfrysmuffins
från www.dagensmuffin.se
12
Muffins:
2 ägg
275 g socker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
3 msk kakao
90 g mjöl
Fyllning:
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk idealmjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner kakao och vaniljsocker. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda ner salt och mjöl. Häll upp i muffinsformar, men inte ända upp till kanten. Grädda i ca 15 min på 175°C. Ta ut och låt svalna lite - de kommer att sjunka ihop.
Smält margarinet med socker och kakao. Rör ner idealmjölet, och sedan grädde och mjölk. Koka upp och koka under omrörning 1-2 minuter så att det tjocknar något. Låt svalna lite, och fyll sen i muffinsarna. Låt svalna helt, och frys sedan. Tina i ca 5 minuter före servering.
Recept på engelska:
Frozen Chocolate Muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Det lät som goda muffins. Jag gjorde en variant tidigare som jag frös in ogräddade. Sedan körde jag in dem i ugnen direkt från frysen, vilket gav en ganacheliknande mitten, och tillagad yta. Också mycket gott =).
Trevlig helg.
de ser verkligen goda ut!ha en bra dag!
Mmmm, de se ser jättegoda ut. Ska baka dom nu.
Tack för tipset
Marie
Förtydligande för de som liksom jag är lite ovana i köket: man måste använda muffinspanna (det står i engelska versionen) eftersom formarna säkerligen annars ger vika i ugnen. Och "inte ända upp till kanten" ska nog förstås som "en aning mer än halvfyllda", kanske 60%.
Tack Peter, det är nog enklast med en muffinsplåt ja. Fast om man har stadiga formar, i t.ex. silikon eller folie, lär det fungera bra ändå. Men vanliga små tunna pappersformar, mjae, det är bökigt med alla muffins tycker jag. Och jag hade nog snarare 3/4-fyllda formar, än 60%. Jag ska försöka vara lite mer utförlig även i de svenska recepten, men de är mest att se som en översättning vad gäller mått och ingredienser, det är betydligt mer "prat" på den engelska bloggen. :)
Måste man ha grädde?
Jag har inte testat utan grädde.
Skicka en kommentar