onsdag, april 02, 2008
Enchiladas med kyckling
Supergott recept från I Lilla Myzans Kök.
Enchiladas med kyckling
4 portioner
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 röd chili
200 g cream cheese
300 g riven ost
ca 1 dl vatten
tomater - 2-3 stycken, eller en näve körsbärstomater
8 tortillas
2 dl grädde (mellangrädde är helt okej)
olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Rensa och skär kycklingen i mindre bitar. Hacka chili och lök, och fräs i lite olivolja tills de mjuknat. Jag använde en sauteuse, men en liten stekpanna eller en tjockbottnad kastrull går såklart bra. Dra ner värmen lite och häll i cream cheese. Låt osten smälta, och tillsätt vattnet, lite i taget. Rör om ordentligt. Tillsätt sen hälften av den rivna osten, och all kyckling. Rör ihop, och ta av kastrullen från värmen.
Tärna tomaterna. Fördela kycklingröra och tomater på tortillas, rulla ihop och lägg dem i en ugnsfast form med skarven nedåt. De ska gärna ligga lite trångt. Häll över grädden och strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ca 15 minuter, tills osten har fått fin färg. Servera med salsa, gräddfil och guacamole.
Recept på engelska:
Chicken Enchiladas
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Så gott det låter detta recept får nog läggas till bland favoriterna..
Skicka en kommentar