torsdag, april 24, 2008
Latmansbröd
Latmansbröd
2 limpor
6 dl vatten
50 g färsk jäst
2 tsk flingsalt
1 msk anis, finmalen
1 msk fänkål, finmalen
1 tsk socker
9 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 msk krossat linfrö
Smula jästen, och rör ihop alla ingredienser i en stor bunke. Täck med plastfolie, och låt jäsa i en timme. Rör om, täck igen, och jäs en timme till.
Häll degen i smorda brödformar, och jäs i 20-30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 275°C. Sätt in bröden och grädda i 12 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100°C och låt bröden stå kvar i ungefär en timme och tio minuter.
Recept på engelska:
Lazy Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Det där lät gott. Nu är den lagd på listan "Måste baka"
Ha det gott//Solan
Jag hade tänkt baka ett annat bröd, men nu blev jag lite konfunderad - kanske ska jag baka detta i stället?
Ha en solig och bra dag!
Trevlig blogg det här! Jag har Annas mat (vilken Anna-kokbok har du?) och i den kallar hon brödet för "Oknådade brödet", receptet är lite annorlunda (4 dl vtn, 8-9 dl mjöl, 25 gr jäst, 1 tsk salt, 1 msk honung, 1-2 h jäsning + 20 min på plåten, 250 gr i 15 min och 125 gr i 45 min) Jag gör det jätteofta men det känns liiite smaklöst..om än gott :) Så nu måste jag testa den här varianten härnäst!
Skicka en kommentar