onsdag, februari 27, 2008

Pinje- och kräftbakad torskrygg

pinjebakadtorsk

Pinje- och kräftbakad torskrygg
4 portioner

4 ryggfiléer av torsk eller hoki (eller tjocka bitar marulk)
200 g kräftstjärtar i lag
20 g smör
40 g pinjenötter
1 dl hackad dill
vitpeppar, salt

Sätt ugnen på 175°C.

Salta fisken lite lätt, och lägg i en ugnsform. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem.

Smält smöret och fräs pinjenötterna tills de har fått lite färg. Tillsätt kräftstjärtar och dill, och lite vitpeppar. Fördela röran över fisken. Baka i ca 15 minuter.

Servera gärna med någon god sås och lättkokta sockerärter. Potatis, ris eller för all del bulgur som vi åt till passar väldigt bra.

Recept på engelska:
Cod with a pinenut-crawfish crust

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du för sås till?

Anne sa...

Maja - vi gjorde en ganska äcklig champagnesås som jag inte kan rekommendera. En vanlig hollandaise eller en citronsås skulle varit godare.