torsdag, februari 07, 2008
Fläskfilé med chipotle och whisky
Fläskfilé med chipotle och whisky
3-4 portioner
1 liten fläskfilé
1 gul lök, hackad
200 g champinjoner, tärnade
1/2 burk minimajs, delad
2 msk whisky
1 tsk chipotlepasta
1 tsk chipotlesås
salt
worcestershiresås
1-2 msk stark bbq-sås
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl mjölk
Stek fläskfilén i tunna skivor. Ta ur pannan. Fräs lök, champinjoner och minimajs. Häll på whisky, chipotlepasta och chilisås, och fräs ihop. Krydda med salt, worcestershiresås och bbq-sås. Häll på grädde, och låt allt koka ihop. Lägg ner köttet igen, och späd ev. med lite mjölk om såsen blir för tjock. Smaka av.
Recept på engelska:
Chipotle Whisky Pork Tenderloin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar