måndag, februari 11, 2008

Karrékotlett Piccata

porkpiccata


Karrékotlett Piccata
2 portioner

2 rejäla karrékotletter
olivolja
2 klyftor vitlök
salt, svartpeppar
timjan (gärna färsk, men torkad funkar)
1 dl vitt vin
1 msk kapris
3 msk crème fraîche

Stek kotletterna i oljan på hög värme tills de har fått fin färg, sänk sen värmen fortsätt steka. Det tar lite tid, i synnerhet om du har fått tag på tjocka kotletter. Finhacka vitlöken, och tillsätt det, timjan, salt och peppar till kotletterna. Ta ur kotletterna när de är klara.

Häll i vinet i stekpannan och vispa ur. Koka upp och låt det reducera lite, tillsätt sen crème fraîche och kapris. Krydda med salt och peppar, och servera direkt med kotletterna och något gott tillbehör - vi gillar gnocchi.

Recept på engelska:
Pork Piccata

Inga kommentarer: