fredag, augusti 19, 2011
Parmesanpannkakor
Parmesanpannkakor
15 små pannkakor
2,5 dl majsgryn (cornmeal, eller möjligen finmald polenta)
30 g finriven parmesan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl mjölk
2 msk matolja + mer till stekning
Blanda majsgryn, parmesan, oregano, basilika, salt, socker och bakpulver. Rör ner ägget, mjölken och oljan, och låt smeten stå och svälla i ca 15 minuter,
Stek små pannkakor i olja, på medelvärme. De ska bli gyllenbruna på båda sidorna. Servera gärna med bacon.
Recept på engelska:
Parmesan Pancakes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar