måndag, augusti 29, 2011

Kyckling med citron & dragonsmör

roastbutterychicken

Kyckling med citron & dragonsmör
4 portioner

1 liten kyckling
50 g smör, rumsvarmt
1 liten klyfta vitlök
2 citroner, finrivet skal
1 msk färsk dragon, finhackad
salt, peppar

500 g potatis
8 små färska gula lökar

Finhacka vitlöken, och blanda med rivet citronskal, dragon, salt, peppar och smöret. Klappa in ordentligt i kycklingen, tryck gärna in lite mellan skinnet och köttet också.

Skala potatisen och dela i mindre bitar. Dela lökarna i halvor eller kvartar, beroende på hur stora de är. Lägg grönsakerna i en ugnsform, och lägg kycklingen ovanpå.

Sätt in i ugnen, på 175°C i ca 40 minuter. Kolla att kycklingen är genomstekt.

Recept på engelska:
Lemon & Tarragon Butter Chicken

Inga kommentarer: