onsdag, augusti 17, 2011

Kolibritårta

hummingbirdcake-1

Kolibritårta

450 g vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
225 g strösocker
225 g farinsocker
3 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt
2,5 dl matolja
2,5 dl krossad färsk ananas (kör i matberedare) - ca 250 gram
4 stora bananer, mosade - ca 450 gram
2,5 dl valnötter, rostade och fint hackade - ca 120 gram

Blanda vetemjöl, kanel, bikarbonat och salt i en skål. Vispa både sorternas socker och äggen riktigt pösiga. Tillsätt vaniljextrakt, matolja, krossad ananas och mosad banan. Rör ner mjölblandningen, och till sist valnötterna.

Fördela i två smorda formar, med ca 20 cm diameter. Grädda i 175°C tills de inte längre är kladdiga inuti - ca 45 minuter. Tag ur och låt svalna helt på ett galler.

hummingbirdcake-2

Glasyr:
170 g osaltat smör, rumsvarmt
600 g färskost av philadelphia-typ, rumsvarmt
1 vaniljstång, urskrapad
200 g florsocker

Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffig glasyr. Bred i och på bottnarna, när de har kallnat helt.

Recept på engelska:
Hummingbird Cake

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Låter verkligen som en riktigt god tårta