fredag, februari 11, 2011

Vaniljpannacotta med rårörda bär

berry-pannacotta

Vaniljpannacotta med rårörda bär
5 portioner

4 dl vispgrädde
4 msk socker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Rårörda bär:
100 g frysta hallon
100 g frysta blåbär
2 msk socker

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm grädde, socker, och skrapet från vaniljstången tills det precis kokar. Ta av från värmen.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Se till så de löser sig helt.

Häll upp i portionsformar, och ställ i kylen i minst fyra timmar.

Tina hallon och blåbär. Rör ihop med sockret. Fördela ovanpå pannacottorna, och servera direkt.

Recept på engelska:
Vanilla Panna Cotta with Berries

1 kommentar:

Ullis sa...

Låter härligt gott.
Tack för inspirationen, anne!