måndag, februari 28, 2011
Kycklingchili
Kycklingchili
6 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kg kyckling (helst lårfiléer)
1 msk rapsolja
10 tomater
1 jalapeño
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk spiskummin
1 msk anchochili
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chipotlesalsa
1 tsk salt
1 burk små vita bönor
till servering:
gräddfil
tortillachips
Hacka lök och vitlök grovt. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
Halvera tomaterna och lägg med den skurna sidan neråt i en ugnsform. Dela och kärna ur jalapeñon, lägg den också i formen. Kör i ugnen, på grill, i ca 5 minuter på högsta möjliga värme. De ska bli lite svarta i skalet. Mixa sen tomat och jalapeño i matberedaren tills de är grovhackade.
Värm oljan i en gryta. Bryn löken tills den är gyllenbrun. Lägg ner kyckling och vitlök, rör om. Häll på tomatblandningen, vatten, kycklingfond och alla kryddor. Blanda ordentligt och koka upp. Småkoka under lock i ca 20 minuter. Tillsätt bönorna och koka i 10 minuter till. Servera, gärna med gräddfil och tortillachips.
Recept på engelska:
Chicken Chili
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar