fredag, februari 11, 2011
Vaniljpannacotta med rårörda bär
Vaniljpannacotta med rårörda bär
5 portioner
4 dl vispgrädde
4 msk socker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Rårörda bär:
100 g frysta hallon
100 g frysta blåbär
2 msk socker
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm grädde, socker, och skrapet från vaniljstången tills det precis kokar. Ta av från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Se till så de löser sig helt.
Häll upp i portionsformar, och ställ i kylen i minst fyra timmar.
Tina hallon och blåbär. Rör ihop med sockret. Fördela ovanpå pannacottorna, och servera direkt.
Recept på engelska:
Vanilla Panna Cotta with Berries
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Låter härligt gott.
Tack för inspirationen, anne!
Skicka en kommentar