torsdag, februari 24, 2011
Mintchokladkrisp
Mintchokladkrisp
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 + 0,5 tsk mintextrakt
120 g mörk choklad
120 g mjölkchoklad
0,5 dl kokosflingor
Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills det blir en ljus karamell - ca 7-9 minuter. Ta från värmen och blanda i 1 tsk mintextrakt. Häll ut på en smord plåt eller ett teflonpapper, så tunt som möjligt. Låt stelna helt - det tar minst en kvart, kanske längre.
Bryt sedan mintkaramellen i bitar och kör i matberedare tills det ser ut som våt sand.
Hacka båda sorternas choklad, och smält tillsammans i en mikro eller i vattenbad. Blanda ner den resterande halva teskeden mintextrakt, kokosen och det pulvriserade mintgodiset.
Häll ut på en teflonduk eller på bakpapper, och låt stelna helt. Bryt i bitar, och förvara svalt.
Recept på engelska:
Mint Chocolate Crisp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar