lördag, februari 05, 2011
Valentinmuffins med vanilj & ingefärsfrosting
Valentinmuffins
ca 20 muffins
1 medelstor rödbeta (ca 100 g)
1 medelstor morot (ca 100 g)
200 g smör
200 g strösocker
50 g kakao
1/2 vaniljstång, urskrapad
3 ägg
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skala och riv rotfrukterna fint. Smält smöret. Blanda ihop smör, socker, kakao och vaniljskrap. Rör ner äggen, ett i taget, och sen rotfrukterna. Rör till sist ner mjöl och bakpulver.
Fyll i muffinsformar (som helst ska stå i en muffinsplåt för att bli riktigt stabila) och grädda på 175°C i ca 12-14 minuter.
Vanilj & Ingefärsfrosting
till ca 12 muffins
55 g smör, rumsvarmt
55 g philadelphiaost, rumsvarmt
1/2 vaniljstång, urskrapad
1 tsk ingefära, malen
1 dl florsocker
Mixa alla ingredienser till en slät kräm, och bred på de helt avsvalnade muffinsarna.
Recept på engelska:
Valentine Cupcakes with Vanilla Ginger Frosting
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar