måndag, december 06, 2010

Mjuk pepparkaka med lingon

mjukpepparkaka

Mjuk pepparkaka med lingon

100 g smör
1 dl rårörda lingon
2 ägg
200 g socker
0,75 dl smetana eller creme fraiche
0,75 dl mild yogurt
180 g mjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk kryddnejlika
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt

Smält smöret. Blanda ner lingonen och ställ åt sidan.

Blanda mjölet med bikarbonat, kryddnejlika, ingefära, kanel och salt i en bunke.

Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda ner smetana och yogurt. Rör ner mjölblandningen och slutligen smör-lingonblandningen.

Häll i en smord form och grädda på 175°C i ca 20 minuter om du har en bred form som jag - små, höga formar kommer ta längre tid. Kolla noga med en sticka innan du tar ut kakan - den ska inte vara kladdig inuti.

Recept på engelska:
Lingonberry Gingerbread

Inga kommentarer: