måndag, december 06, 2010
Mjuk pepparkaka med lingon
Mjuk pepparkaka med lingon
100 g smör
1 dl rårörda lingon
2 ägg
200 g socker
0,75 dl smetana eller creme fraiche
0,75 dl mild yogurt
180 g mjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk kryddnejlika
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
Smält smöret. Blanda ner lingonen och ställ åt sidan.
Blanda mjölet med bikarbonat, kryddnejlika, ingefära, kanel och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda ner smetana och yogurt. Rör ner mjölblandningen och slutligen smör-lingonblandningen.
Häll i en smord form och grädda på 175°C i ca 20 minuter om du har en bred form som jag - små, höga formar kommer ta längre tid. Kolla noga med en sticka innan du tar ut kakan - den ska inte vara kladdig inuti.
Recept på engelska:
Lingonberry Gingerbread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar