torsdag, december 09, 2010
Bananbakelse
Bananbakelse
Baserat på ett recept av Frederik Zäll, från Lyxlagat
4 bakelser
1 ägg
40 g vetemjöl
1 dl vatten
35 g smör
Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (gärna hemgjort)
1/2-1 msk konjak
1 banan
Dekoration:
mörk choklad
florsocker
Börja med degen. Koka upp smör och vatten i en liten kastrull. Vispa ner mjölet, och rör ordentligt i ett par minuter, tills det släpper helt från kanterna och går ihop utan klumpar. Låt svalna.
Vispa sedan ner ägget - jag använder min Kitchen-Aid för att få degen riktigt slät och fin men det går förstås att göra för hand också.
Klicka ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt, och grädda ca 15-20 minuter i 200°C. Öppna inte ugnsluckan, för då ramlar bakelserna ihop!
Ta ut och låt svalna medan du förbereder fyllningen.
Mosa bananen. Vispa grädden med vaniljsockret, och smaka av med lagom mycket konjak.
När bakelserna har svalnat, dela dem med en vass kniv. Bred på ett lager mosad banan, och toppa med konjaksgrädde. Lägg på locken. Dekorera med smält choklad och siktat florsocker. Servera direkt!
Recept på engelska:
Banana Cream Puffs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar