torsdag, december 30, 2010

Kakor med pistage & vit choklad

pistachio-whitechoc-cookie

Kakor med pistage & vit choklad

110 g osaltat smör, rumsvarmt
120 g strösocker
100 g farinsocker
1 ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
200 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
50 g havregryn
100 g vit choklad, finhackad
100 g pistagenötter (osaltade), hackade

Blanda smör och båda sorternas socker, och vispa i ca 3 minuter. (Jag använder en Kitchen-Aid.) Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och blanda noga.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och havregryn i en skål, och blanda ner i kaksmeten. Blanda till sist ner pistage och vit choklad.

Klicka ut på en plåt - lämna ordentligt med plats, de flyter ut en del. Grädda i 175°C i ca 8 minuter, tills de har fått lite färg i kanterna. Låt svalna lite innan du försöker flytta dem från plåten.

Recept på engelska:
Pistachio White Chocolate Cookies

Inga kommentarer: