torsdag, december 16, 2010
Kolakarameller
Receptet skulle egentligen vara för tjong, men det blir inte alls som de tjongkolor jag minns från min barndoms julmarknader... Men det blir supergoda kolakarameller! Glöm inte att passa både händer och tänder!
Kolakarameller
ca 40
1,5 dl strösocker
0,75 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
1 msk osaltat smör
Blanda, och koka tills den når 150°C. Häll ut på en oljad plåt eller marmorskiva, och arbeta med en inoljad stekspade eller liknande tills den börjar stelna. Dra ut och vik! Ha gärna plasthandskar på dig, och var försiktig så du inte bränner dig. När smeten är varm nog att ta i, använd händerna och dra ut den och vik ihop. Forma till ett långt rep, och klipp av lagom stora bitar med en inoljad sax.
Recept på engelska:
Hard Caramels
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar