tisdag, december 21, 2010
Jordnötssmörskakor
Jordnötssmörskakor
24 stora kakor
200 g osaltat smör, rumsvarmt
120 g strösocker
100 g farinsocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
200 g jordnötssmör
220 g mjöl
3/4 tsk bikarbonat
70 g salta jordnötter, finhackade
Vispa smör och båda sorternas socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj och blanda noga. Rör ner jordnötssmöret, och mixa till en slät smet.
Blanda ner mjöl och bikarbonat, rör inte mer än nödvändigt. Avsluta med jordnötterna.
Ställ kallt en stund om degen känns kladdig. Rulla bollar och platta till - antingen med en stämpel, eller med ett glas doppat i lite mjöl. Grädda i 175°C i ca 12 minuter. Låt svalna helt på plåten innan du flyttar dem.
Recept på engelska:
Peanut Butter Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar