söndag, maj 30, 2010

Marinerad kycklingfilé

marineradkyckling

Marinerad kycklingfilé

1 kg kycklingfiléer
salt, peppar
olivolja

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
1 msk flingsalt (gärna "Wild Garlic" från Falksalt)
svartpeppar
2 klyftor vitlök, pressad

Sätt ugnen på 200°C. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek tills kycklingen precis är klar - ca 15 minuter var lagom för mig.

Vispa ihop marinaden och häll den och kycklingen i dubbla plastpåsar. Ställ i kylen i minst ett par timmar, och gärna över natten. Skär upp fina skivor, lägg på fat och servera kallt.

Recept på engelska:
Cold Marinated Chicken

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta ska jag testa i morgon :o)
Du har en fantastisk blog med superrecept!
Ha det gott hälsar Tina från västkusten

hakansson.haverdal@telia.com