torsdag, maj 06, 2010

Grekisk potatissallad med sparris

grekiskpotatissallad

Grekisk potatissallad med sparris


500 g potatis
2 stjälkar färsk vitlök
200 g sparris
50 g fetaost
10 goda oliver, gärna kalamata
2 msk kapris
1/2 dl olivolja
1/2 citron, pressad
Salt, peppar

Skala och koka potatisen. Under tiden den kokar, finhacka vitlöken, och kärna ur och dela oliverna. Vispa ihop vitlök, smulad fetaost, oliver, kapris, olivolja, pressad citron och lite salt och nymalen svartpeppar.

När potatisen är mjuk, dela den i mindre bitar och vänd ner i dressingen medan den fortfarande är varm.

Förbered sparrisen genom att bryta av den träiga biten av stjälkarna. (De går av på rätt ställe av sig själva, så det är bara att bryta.)

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Förbered en stor skål med iskallt vatten. Blanchera sparrisen i det kokande vattnet i 3-4 minuter (beroende på hur grova stjälkarna är) och kyl sen genast ner dem i det kalla vattnet.

Blanda sedan den dressade potatisen och sparrisen på ett stort fat. Gott till både kött, fågel och fisk.

Recept på engelska:
Greek Potato Salad with Asparagus

Inga kommentarer: