tisdag, juni 01, 2010
Bagels med tranbär & hasselnötter
Bagels med tranbär & hasselnötter
ca 16
Fördeg:
12 g färsk jäst
600 g vetemjöl special (eller Northern Spring, Manitoba Cream eller liknande)
6,25 dl vatten, ljummet
Blanda ihop och låt jäsa i ca 2 timmar.
Tillsätt sen:
12 g färsk jäst
450-500 g vetemjöl special
5 msk socker
3 tsk salt
1 msk mörk sirap eller honung
100 g torkade tranbär
100 g rostade hasselnötter, delade
Arbeta ihop till en riktigt hård deg, som inte ska kännas kladdig. Räkna med minst 8-10 minuter med köksassistent, eller dubbel så lång tid för hand. Bagels kräver rejäl glutenutveckling, så ta i ordentligt!
Dela sen degen i 15 lika stora bitar, och forma till runda bullar. Lägg att vila i 20 minuter.
Forma varje rund bulle till en ring genom att trycka fingret rakt igenom så det blir ett hål, och tvinna försiktigt bulle runt fingret så att hålet blir större. Lägg att vila i 20 minuter till.
Koka upp en gryta med vatten, och tillsätt 1 msk bikarbonat. Koka bagelsarna en minut på varje sida, och lägg sedan på en plåt. Grädda på 225°C i ca 10 minuter.
Recept på engelska:
Cranberry Hazelnut Bagels
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar