fredag, maj 07, 2010

Smulfria scones

raspberryscone-1

De här sconesen innehåller ägg, så de håller ihop bättre än mitt vanliga recept. Jättemumsigt med philadelphiaost och färska hallon, men såklart också utmärkt med ost och marmelad.

Smulfria scones
ca 10

250 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
1/2 tsk salt
60 g smör
1 ägg
120 ml lättfil

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Skär ner smöret i små tärningar, och mixa med mjölet. Jag använde min Kitchen-Aid, men det funkar bra med matberedare eller för hand också. Det viktiga är att smöret blir finfördelat i mjölet.

Vispa ihop ägg och fil i en separat bunke, och tillsätt till mjölet. Blanda till en mjuk deg, utan att knåda för mycket. Platta ut till en ca 2 cm hög platta, och skär ut scones med ett runt kakmått eller ett glas.

Lägg på en plåt, och grädda i 175° i ca 15-18 minuter.

Recept på engelska:
Less crumbly Scones

Inga kommentarer: