torsdag, maj 13, 2010
Tomatsås med ugnsrostade grönsaker
Tomatsås med ugnsrostade grönsaker
1 purjo, fint skivad
1 zucchini, fint tärnad
2 röda paprikor, fint tärnade
300 g svamp, i mindre bitar
800 g (2 burkar) krossade tomater
Skvätt balsamvinäger
vatten
Salt
Socker
Svartpeppar
Torkad oregano och basilika
olivolja
Det här tar lite tid, men är inte svårt. Lägg purjo, zucchini, paprika och svamp i en långpanna. Häll på lite olivolja och vänd rund. Rosta på 200° i ca 20-30 minuter, tills alla grönsaker är mjuka och färdiga.
Flytta grönsakerna till en stor kastrull och häll på de krossade tomaterna. Späd med lite vatten. Ha i en nypa torkade örtkryddor - jag hade basilika och oregano. Koka i ca 10 minuter, och smaka sen av med en skvätt balsamvinäger, lite salt, socker och svartpeppar.
Servera gärna med pasta eller bulgur.
Recept på engelska:
Roasted Veggie Tomato Sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar