tisdag, maj 11, 2010

Hallongrottor

hallongrottor

Hallongrottor
40 stycken

240 g vetemjöl
55 g potatismjöl
90 g socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g osaltat smör, kylskåpskallt.
1/2-1 dl hallonsylt

Blanda allt utom smöret. Tärna smöret och tillsätt, och jobba till en fin och jämn deg. Det är lättast i matberedare eller assistent, men det går att göra för hand.

Dela degen i 40 jämnstora bitar - mina vägde ungefär 15-17 gram. Rulla till kulor och lägg i
formarna. Tryck försiktigt med ett finger så du får en liten grop i varje. Fyll med lite sylt.

Grädda i 200°C i 10-12 minuter.

Recept på engelska:
Raspberry thumbprint cookies

1 kommentar:

sana sa...

så söta kakor!!