tisdag, maj 11, 2010
Hallongrottor
Hallongrottor
40 stycken
240 g vetemjöl
55 g potatismjöl
90 g socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g osaltat smör, kylskåpskallt.
1/2-1 dl hallonsylt
Blanda allt utom smöret. Tärna smöret och tillsätt, och jobba till en fin och jämn deg. Det är lättast i matberedare eller assistent, men det går att göra för hand.
Dela degen i 40 jämnstora bitar - mina vägde ungefär 15-17 gram. Rulla till kulor och lägg i
formarna. Tryck försiktigt med ett finger så du får en liten grop i varje. Fyll med lite sylt.
Grädda i 200°C i 10-12 minuter.
Recept på engelska:
Raspberry thumbprint cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
så söta kakor!!
Skicka en kommentar