onsdag, december 16, 2009
Bästa pepparkakorna
Jag började med det här receptet, men ändrade lite vad gäller kryddorna. Och ja, det SKA verkligen inte vara något smör i. Jag blev också förvånad.
Pepparkakorna höjer sig en del tack vare bikarbonatet, och håller därmed formen något sämre än en del andra recept. Det är inte läge för de allra mest detaljerade kakmåtten.
3 dl grädde
3 dl sirap
7,5 dl socker
2 tsk kanel, malen
1,5 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk pomeransskal, malda
2 tsk ingefära, malen
1,5 msk bikarbonat
1 kg vetemjöl
Blanda grädde, sirap och socker i en köksassistent, eller rör ihop för hand. Rör ner alla kryddorna och bikarbonatet, tillsammans med ungefär hälften av mjölet. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills du har en fast och fin deg som inte är alltför kladdig. Dela i sex delar, forma rullar och slå in i plastfolie. Lägg i kylen för att låta degen mogna - gärna en vecka.
Kavla ut, ta ut kakor, och grädda i ca 160°C i 8-10 minuter. (8 blev perfekt för mig, jag har varmluftsugn.)
Recept på engelska:
The best Gingerbread cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tjing pax för spöket :) Måste fråga, du som är proffs, hur och med vad spritsar du?
Har insett att plastpåsar inte duger mer än korta sträckor :/
Det är ju en groda!! Haha, jag och mina vänner är verkligen sådär på att spritsa. :) Men - vi använder rejäla engångsspritspåsar, och riktiga spritsmunstycken i metall. "vanliga" plastpåsar är ingen bra idé, alls.
Skicka en kommentar