lördag, december 26, 2009
Lammtagine
Här kommer ett fantastiskt recept som jag fått av en tjej på AFF:s trevliga matforum. Några små ändringar bara...
Lammtagine
4-6 portioner
1 kg lammkött i lagom grytbitar
olivolja
2 gula lökar, grovt hackade
4-5 vitlöksklyftor, grovt hackade
3 msk tomatpuré
5-6 dl vatten
3 lagerblad
1 msk socker
1/2 g saffran
1/2 msk kanel
½ msk spiskummin
1 röd chili, finhackad eller 1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
5 soltorkade tomater i strimlor
rivet skal och saft av 1 citron
100 g torkade aprikoser i strimlor
några kvistar färsk rosmarin
4-5 tomater, urkärnade och tärnade
Bryn köttet i lite olja i en stor gryta, och ta åt sidan. Bryn lök och vitlök, och tillsätt tomatpuré. Rör om noga och fräs i ett par minuter. Lägg ner köttet igen, och tillsätt vatten, alla kryddor och soltorkade tomater. Låt småkoka i ca 45 minuter, eller längre - köttet ska bli mört. Tillsätt citronsaft och skal, aprikoser och rosmarin, och koka ihop i ca 15 minuter. Tillsätt till sist tomaterna i fem minuter.
Servera gärna med cous-cous eller bulgur, och en klick matlagningsyogurt, och gärna lite grönsaker. Vi hade, som ni ser på bilden, lite lättkokt broccoli.
Recept på engelska:
Lamb Tagine
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar