onsdag, november 18, 2009

Mangokyckling

mangochutneychicken

Mangokyckling
4 portioner

2 kycklingbröst
2 lårfileer
Smör
1 röd chili, fint hackad
1 dl vatten
1 msk mörk soja
1 purjolök, strimlad
2 dl creme fraiche, lätt
4 msk mango chutney
100 g tärnad mango
ev lite majsstärkelse

Skär kycklingen i mindre bitar, och bryn i smör i en stekpanna. Flytta över till en gryta. Lägg ner chili och purjo. Häll på soja och vatten och koka på hög värme tills kycklingen är genomstekt och vattnet reducerat lite. Ha i mango chutney och crème fraîche och koka ihop ca fem minuter. Späd ev med mer vatten, eller red av med lite majsstärkelse om grytan är för tunn. Vänd ner mangon.

Servera med kokt ris, smörfrästa grönsaker (jag hade morötter och paprika, kryddade med lite spiskummin) och mango chutney.

Recept på engelska:
Mango Chicken

Inga kommentarer: