lördag, november 14, 2009

Cashewbräck

cashewbrittle

Cashewbräck

250 g socker
40 ml vit sirap
60 g vatten
55 g osaltat smör
1/4 tsk bikarbonat
1/2 msk havssalt
170 g saltade cashewnötter

Blanda socker, sirap, vatten och smör i en kastrull, och koka på medelhög värme. Rör inte om. Det ska bli en gyllenbrun karamell. (Räkna med ca 10-15 minuter, men det beror mycket på vilken kastrull du använder.)

Dra kastrullen av plattan, rör ner bikarbonatet och saltet - var försiktig, det kommer bubbla! Rör ner cashewnötterna, och häll genast upp smeten på en teflonmatta. Tryck ut smeten med baksidan av en slev så att det blir en jämntjock platta - jobba fort, den stelnar direkt.

Låt svalna helt, bryt sen i bitar och förvara i en tätslutande burk.

Recept på engelska:
Cashew Brittle

1 kommentar:

Bakrecept sa...

Ser väldigt gott ut. Får jag pröva på här i hemmet!

Fin blogg.