söndag, september 06, 2009
Söndagsceasarsallad
Söndagsceasarsallad
4 portioner
2 stånd romansallad
1 paket bacon
2 avocado
2-3 skivor bröd, olivolja, flingsalt
2 dl riven parmesan
6 sardeller
1 ägg
1 dl riven parmesan
1 msk dijonsenap
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
Blanda dressingen i en matberedare eller blender. Börja med att mixa sardeller, ägg, parmesan, senap, vinäger, worcestershiresås och vitlök. Tillsätt olivoljan droppvis tills du har en tjock dressing.
Gör krutongerna: Dela brödet i tärningar, blanda med lite olivolja och flingsalt i en ugnsform och rosta i ca 8-10 minuter på 200°C. Låt svalna.
Stek baconet knaprigt. Tärna avocadon.
Riv salladen i en stora bitar. Blanda med bacon, avocado och krutonger. Vänd försiktigt ihop med dressingen och parmesanen.
Recept på engelska:
Sunday Caesar salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Caesarsallad är så himla gott! Åh vad jag blev sugen på det just just nu!
Skicka en kommentar