söndag, september 06, 2009

Söndagsceasarsallad

sundaycaesar1

Söndagsceasarsallad
4 portioner

2 stånd romansallad
1 paket bacon
2 avocado
2-3 skivor bröd, olivolja, flingsalt
2 dl riven parmesan

6 sardeller
1 ägg
1 dl riven parmesan
1 msk dijonsenap
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja

sundaycaesar2

Blanda dressingen i en matberedare eller blender. Börja med att mixa sardeller, ägg, parmesan, senap, vinäger, worcestershiresås och vitlök. Tillsätt olivoljan droppvis tills du har en tjock dressing.

Gör krutongerna: Dela brödet i tärningar, blanda med lite olivolja och flingsalt i en ugnsform och rosta i ca 8-10 minuter på 200°C. Låt svalna.

Stek baconet knaprigt. Tärna avocadon.

Riv salladen i en stora bitar. Blanda med bacon, avocado och krutonger. Vänd försiktigt ihop med dressingen och parmesanen.

Recept på engelska:
Sunday Caesar salad

1 kommentar:

tina sa...

Caesarsallad är så himla gott! Åh vad jag blev sugen på det just just nu!