tisdag, september 22, 2009
Pistagemacarons
Här blev inte fyllningen särskilt bra - som ni ser är den lite för lös. Jag använde mjölkchoklad - ungefär 200 gram till 100 gram grädde, och nästa gång lägger jag nog till 50-100 g mörk choklad också. Dels blir det fastare, och dels blir det lite mindre sött. Nu blev det väldigt gott ändå, men inte så vackert.
Pistagemacarons
ca 20 fyllda kakor
3 äggvitor
2 msk socker (gärna hemgjort vaniljsocker)
110 g pistagenötter
200 g florsocker
grön pastafärg
Mixa florsocker, och pistagenötter i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner pistageblandningen och lite pastafärg i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Toppa eventuellt hälften med lite extra finhackad pistage. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 15-20 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.
Recept på engelska:
Pistachio Macarons
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar