fredag, september 11, 2009
Blåbär- och nektarinmuffins
Här hade jag kokt en blåbärssirap på 200 g blåbär och 200 g socker, pressat ur sirapen och sparat till annat, och kvar återstod själva bären - en slags snabbsylt. Den använde jag i muffins. Du kan använda vanlig blåbärssylt, eller frysta bär.
Blåbär- och nektarinmuffins
ca 15
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsgryn (cornmeal - använd polenta om du inte får tag på majsgryn. INTE majsmjöl.)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
110 g smör, smält
1 ägg
3-4 msk honung
75 g socker
1,8 dl mjölk
100 g blåbärssylt
3 tärnade nektariner
Om du använder polenta kan du börja med att blanda den med 1 dl av mjölken i ca 15 minuter, så den blir lite mjukare. Majsgryn är mer finmalda och behöver inte blötläggas.
Blanda mjöl, majsgryn, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägget med smör, honung, socker och mjölk. Blanda ner blåbärssylten. Blanda ner i den torra ingredienserna och rör försiktigt tills det är precis blandat. Häll ner nektarinerna och vänd försiktigt. Fördela i normalstora muffinsformar, och baka i 200 grader ca 15-18 minuter. De ska bli gyllene, och inte vara kladdiga om du känner efter med en provsticka.
Recept på engelska:
Blueberry Nectarine Muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar