tisdag, juni 30, 2009

Sparris och jordgubbssallad med halloumi

halloumi-strawberrysalad

Sparris och jordgubbssallad med halloumi
2 portioner

300 g jordgubbar, delade
200 g sparris, delad i mindre bitar
1 citron, skal och juice
1 msk honung
2 msk olja
Salt, peppar
50 g ruccola, grovt hackad
1 näve alfalfagroddar
250 g halloumi, skivad

Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Häll av och lägg genast i en bunke isvatten så att kokningen avstannar, det gör att den får behålla sin fina färg och dessutom blir krispig och god.

Lägg jordgubbar och sparrisbitar i en skål tillsammans med finrivet citronskal och pressad citronsaft, olja, salt och peppar. Vänd ner ruccola och groddar. Fördela på tallrikar.

Stek halloumin i lite olja i en het panna, och fördela på salladen.

Recept på engelska:
Asparagus Strawberry Salad with Halloumi

Inga kommentarer: