fredag, juni 19, 2009
Nötrulltårta med hallon
Nötrulltårta med hallon
3 ägg
2 dl socker
2 msk potatismjöl
100 gram malda hasselnötter
2 tsk bakpulver
strösocker
Fyllning:
Vispad grädde med lite vaniljsocker
färska hallon eller andra bär
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl tillsammans med malda hasselnötter och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, och vik upp kanterna. Bred ut smeten. Grädda på 250°C i ca 7-8 minuter. Ta ut och sockra. Låt svalna helt. Vänd sen hela botten på ett till bakplåtspapper på en plåt, så att den sockrade sidan kommer neråt. Dra bort det första pappret. Snygga eventuellt till kanterna. Bred ut grädde och lägg på bär. Rulla sen ihop, från långsidan.
Recept på engelska:
Rolled Nut Cake with Raspberries
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar