torsdag, juni 18, 2009

Kycklingsallad med cous-cous och paprika

chickencouscous-peppers

Kycklingsallad med cous-cous och paprika
6 portioner

700 g kycklinglårfilé
4 dl cous-cous
kalamataoliver, en näve
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl kokta edamamebönor
1 citron, skal och saft
1 msk färsk dragon, finhackad
1/2 msk flytande honung
olivolja
salt, peppar, cayenne

Skär kycklingen i mindre bitar, och stek i lite olivolja med salt och peppar. Lägg åt sidan. Häll cous-cous i en skål, och krydda med lite salt och cayennepeppar. Slå över 4 dl kokande vatten, täck med plastfolie och låt stå i fem minuter.

Skär paprika i små bitar, och blanda med oliver, edamamebönor, citronskal, citronsaft, färsk dragon, honung och lite olivolja i en stor skål. Blanda ner kyckling.

Blanda till sist allt med cous-cous, gärna på ett stort fat.

Recept på engelska:
Chicken Cous-Cous with Peppers

1 kommentar:

Marita sa...

Jag har följt din blogg ett tag och tycker den är så fantastisk. Fina bilder, bra recept och enkla anvisningar. Just denna rätt sitter jag nu och dreglar över framför datorn, måste hem och laga bums!!!