onsdag, juni 10, 2009
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
6-8 portioner
1 kg högrev
100 g rökt sidfläsk, tunt skivat
2 morötter, i bitar
100 g små hela gula lökar
125 g champinjoner, delade
2 msk matolja
3 klyftor vitlök, hackade
1 flaska rödvin
salt, peppar
nypa socker
torkad timjan
2 lagerblad
Garnering:
100 g rökt sidfläsk
100 g små hela gula lökar
100 g champinjoner
Skär sidfläsket till grytan i tunna skivor, och låt dem fräsa i en rejäl gryta på medelvärme. Tillsätt de hela lökarna, och morötter och champinjoner. Låt allt bryna ihop ett par minuter.
Skär högreven i stora tärningar, och bryn i matoljan i en stekpanna. Lägg efter hand över dem i grytan. Rör ner vitlöken, häll i rödvinet och koka upp. Krydda med salt, peppar, socker, torkad timjan och lagerblad. Låt grytan koka på svag värme i en timme eller två, tills köttet är riktigt mört. Nu kan grytan vila - den blir bara godare en eller två dagar senare.
När det är dags för servering, skär sidfläsket till garneringen i små tärningar, och fräs tills de är knapriga. Låt även lök och svamp fräsa med. Häll ner i grytan precis innan servering.
Recept på engelska:
Boeuf Bourguignon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar