torsdag, oktober 02, 2008

Höstsallad med matkorn

mixed-autumnsalad

Höstsallad med matkorn
4 portioner

2 dl matkorn
2 morötter, tunt skivade
200 g edamamebönor (färska sojabönor - finns i frysdisken i många affärer)
500 g champinjoner, skurna i mindre bitar
70 g bacon, fint hackat
1 röd lök, fint hackad
3 msk torkade tranbär
3 msk cashewnötter, gärna rostade och osaltade

Koka matkornet enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs baconet knaprigt, och låt löken och morötterna fräsa med ett par minuter på slutet. Ta ur pannan, och stek champinjonerna, gärna i det fett som redan finns i pannan. Koka edamamebönorna och ploppa ut dem ur skidorna. Lägg upp matkorn, morötter, svamp, bacon, bönor och lök på ett stort fat, och toppa med tranbär och cashewnötter.

Servera gärna med en enkel yogurtdressing - matlagningsyogurt med lite sambal oelek, pressad vitlök, dijonsenap och vatten.

Recept på engelska:
Mixed Autumn Salad

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där ser galet smarrigt ut, det måste jag prova någon dag. Själv ligger jag nedbäddad i sängen o en tråkig förkylning, Har du inga husmorstips på hur man blir frisk kvickt?

Kram!

Anonym sa...

I USA åt jag Edamame-bönor ofta - jag älskar dem!!! Har letat efter dem i Sverige men inte hittat ännu - kan du tipsa om var man hittar dem i Sthlms-trakten? Jag brukae ofta stoppa en näve frysta i fickan (i en påse..) och äta dem som snacks on the go... De mättar och smakar mums!

Anne sa...

Nostalchic - nä, jag tror inte att nåt egentligen hjälper när man väl är sjuk, tyvärr. :( Ipren och nässpray, rinexin är kanon men krävs recept.

Charlotte - min lokala Ica Maxi har faktiskt! Garanterat alla japanska också, t.ex. den vid Södra station, eller urbra China market (tror jag den heter) bakom Hötorget på Olof Palmes gata :)

Anonym sa...

Tack Anne!!! Jag hittade dem även på Prisextra vid Fridhemsplan! I vegan-frysen på övre plan..
Visst är de goda?!

Anonym sa...

PS. Jag menar Vi-butiken vid Fridhemsplan.. PrisExtra finns inte (ännu) där..