fredag, oktober 31, 2008

Saltade havrekakor med vit choklad

havrekakor-vitchoklad

Saltade havrekakor med vit choklad
24 stora kakor

200 g smör eller margarin, rumsvarmt
200 g strösocker
40 g farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
150 g mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
200 g havregryn
200 g vit choklad, hackad
flingsalt

Sätt ugnen på 175°C. Vispa smöret med båda sorternas socker tills det är fluffigt. Tillsätt ägg och vispa in det ordentligt.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål, och häll ner i smörblandningen. Blanda ordentligt.

Rör ner havregryn och vit choklad, och blanda noga.

Rulla 24 ganska stora bollar av smeten, platta till och lägg på en plåt. Det får precis plats 12 kakor per plåt. Strö på en gnutta flingsalt på varje kaka.

Grädda i 12-14 minuter, tills de är gyllenbruna.

Recept på engelska:
Salted Oatmeal White Chocolate Cookies

1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, här fanns det många smaskiga recept, kommer tillbaka och kikar vidare en annan dag.

/Jessica