fredag, oktober 17, 2008
Ingegerds Punschkaka
Ingegerds Punschkaka
300 g mandelmassa
2 ägg
1/2 dl punsch
100 g mörk blockchoklad
2 msk mandelspån
Riv mandelmassan grovt och blanda i matberedare eller med elvisp med äggen. Bred ut smeten i en smord form, eller på bakplåtspapper. (Ca 25 cm i diameter) Grädda på 175°C i ca 20 minuter, tills kakan har blivit ljust brun. Ta ur och låt svalna några minuter, droppa sedan över punschen.
Smält chokladen i vattenbad eller mikro och pensla på kakan. Strö över mandelspån innan chokladen stelnar.
Skär sedan i lagom stora bitar. Det går bra att frysa kakan om man vill.
Recept på engelska:
Ingegerd's Punsch Bars
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Verkar vara en både god kaka och lätt att baka. Tack för din fina matblogg! Hälsn. Annika
Skicka en kommentar