fredag, oktober 10, 2008

Äppelcobbler

apple-cobbler2

Äppelcobbler
6-8 portioner

baserat på ett recept ur Elisabeth Johanssons "Min Äppelbok"

5 äpplen
4 msk honung
4 msk vatten
2 tsk kanel
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl havrebryn
1,25 dl knapriga frukostflinger typ Start
1,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg

apple-cobbler1

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda vatten och honung i en kastrull, lägg i äpplena och koka upp. Ha lock på kastrullen, sänk värmen och låt sjuda några minuter tills äpplena är nästan mjuka.

Häll äppelklyftorna i en stor form, och pudra över kanel.

Vispa smör och socker mjukt och slätt. Rör ner alla torra ingredienser, och avsluta med ägget. Klicka ut över äppelklyftorna, och grädda på 200°C i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Recept på engelska:
Apple Cobbler

1 kommentar:

Petra sa...

Åh, Elisabeth Johanssons recept som är så himla bra!!