måndag, april 28, 2008

Päronmuffins med vit choklad och pecannötter

pearwhitechocolatemuffins

Päronmuffins med vit choklad och pecannötter
massor - 12 normalstora + 36 minimuffins

3 små päron
75 g pecannötter
100 g vit choklad
2 msk råsocker
1 banan
2 ägg
1,5 dl (150 g) socker
50 g smör, smält
2 dl filmjölk
5 dl (300 g) vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver

dekoration:
råsocker

Skala och kärna ur päronen, och tärna dem fint. Hacka nötter och vit choklad. Blanda i en bunke med ca 2 msk råsocker. Mosa bananen, och blanda ner den i det övriga hacket.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och filmjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt med frukthacket, och rör ner rubbet i äggsmeten. Klicka ut i muffinsformar och strö över lite råsocker om du vill. Grädda på 200°C i ca 10-12 minuter för minimuffins, och 12-15 minuter för normalstora.

Recept på engelska:
Pear, White Chocolate & Pecan Muffins

1 kommentar:

Anonym sa...

sounds lovely :) i'm definitely going to try it.. :)