fredag, april 04, 2008
Pocherad lax med valnötsrisoni och basilikasås
Pocherad lax med valnötsrisoni och basilikasås
3 portioner
3 portionsbitar laxfilé
1-2 msk fiskfond
1 kruka basilika
1 pressad citron
1 msk olivolja
en nypa salt
2 dl risonipasta
1 dl valnötter, hackade
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
100 g babyspenat
1 tsk sambal oelek
en nypa salt
1-2 tsk äppelcidervinäger
Börja med att koka risonipastan i saltat vatten. Häll av och skölj med kallt vatten. Rosta valnötterna i en torr stekpanna, och lägg åt sidan. Hacka rödlök och vitlök. Repa av alla bladen från basilikan, och mixa med olivolja och citronsaft till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Koka upp vatten i en vid kastrull, ca 1,5 liter, och tillsätt fiskfonden. När det kokar, sänk värmen, och lägg i fisken. Låt sjuda i ca 4-6 minuter, beroende på hur tjocka laxbitarna är.
Under tiden, värm olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i någon minut. Tillsätt valnötter, spenat och risoni, och rör om tills allt är varmt. Krydda med sambal oelek, salt och äppelcidervinäger.
Recept på engelska:
Poached Salmon on Walnut Risoni with Basil Sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
vad gott det ser ut:) jag älskar lax:) jag ska nog ta och skriva ut ditt recept så att jag har det:) tack för en inspirerande blogg:)
Jag har lagat detta i fredags. Mycket, mycket gott!
Skicka en kommentar