måndag, februari 04, 2008
Jordärtskockssoppa med balsamicobräserat sidfläsk
Jordärtskockssoppa med balsamicobräserat sidfläsk
4 portioner
1/2 msk olivolja
500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
salt, vitpeppar, pressad citron
150 g tärnat, rimmad sidfläsk
3-4 msk balsamvinäger
50 g rostade cashewnötter, grovt hackade
Börja med sidfläsket. Fräs det i en stekpanna tills det är knaprigt. Häll på balsamvinägern, och låt den koka in helt.
Skala och hacka lök, vitlök och jordärtskockor. Fräs allt i olivoljan, tills löken börjar bli genomskinlig.
Häll på vin och buljong och koka i ca 10 minuter, tills jordärtskockorna är mjuka. Tillsätt grädde, och koka i 10 minuter till. Mixa sedan allt med en stavmixer, och späd ev. med lite vatten om du vill ha den lösare. Smaka av med salt, vitpeppar och pressad citron.
Fördela sidfläsket i fyra sopptallrikar. Häll på soppan, och toppa med hackade cashewnötter.
Recept på engelska:
Sunchoke Soup with Balsamico Braised Pancetta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
lagar denna ikväll, dock med lite egna tillägg. Dock gillar jag grundidén :)
Har kört ner lite potatis och salladslök i den också.
Skicka en kommentar