fredag, maj 12, 2006

Mörrumsgryta



Mörrumsgryta
2 portioner

ca 300 g laxfilé
1 gul lök
1 morot
fint rivet skal från 1 citron
2 dl vatten
1/2 msk grönsaksfond
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena utrört i 2 msk vatten
smör
salt och vitpeppar


Skala morot och lök. Riv moroten grovt, och hacka löken. Fräs ihop med citronskalet i lite smör, i ett par minuter. Slå i vatten, och fond. Tillsätt vinäger och grädde, koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Red såsen med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tärna laxen i lagom stora kuber, och vänd ner dem i den varma såsen. Låt småsjuda i ca fem minuter eller tills laxen är klar. Servera gärna med pressad potatis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mumms fillibabba