måndag, maj 15, 2006

Ugnskyckling med fänkål, rödlök och apelsin



Ugnskyckling med fänkål, rödlök och apelsin
4 portioner

1 stor fänkål, skuren i tunna bitar
1 rödlök, i tunna skivor
2 msk vitvinsvinäger
1 purjo, i stora bitar
2 apelsiner
900 g kycklingbitar
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Blanda fänkål och rödlök med vinäger och låt stå i tio minuter.

Blanda kycklingbitarna med fänkål, rödlök, purjo, timjan och olivolja i en stor långpanna. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg åt sidan, men låt det som blir över - hinnorna - ligga med i kycklingpannan. Krydda med salt och peppar.

Rosta i ugnen i ca 40 minuter. Rör runt ett par gånger under tiden. Garnera med apelsinfiléerna, och servera med potatis eller ris.

Inga kommentarer: