måndag, mars 13, 2006
Mangokyckling
Mangokyckling
4 portioner
450 g lårfiléer av kyckling, delade i lagom stora bitar
1 rödlök, finhackad
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk honung
3/4 dl mangobalsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 röd paprika, finhackad
2 mango, finhackade
50 g cashewnötter, grovhackade
3 msk grädde
smör
salt
torkad röd chili (helst i kvarn)
Bryn kycklingen i lite smör. Tillsätt lök och vitlök. Häll i honung, viänger och kycklingfond, och koka upp. Sjud tills kycklingen är klar. Tillsätt paprika, mango och nötter och koka upp igen. Krydda med salt och torkad chili tills du är nöjd. Precis innan du ska äta, rör ner grädden för att få en rundare smak och mer sås. Servera med fullkornsris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar