fredag, mars 10, 2006

Crème Brûlée



Crème Brûlée
2 portioner

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
40 g socker
1 vaniljstång

Sätt ugnen på 170°C, och ställ in en långpanna med ca 1-2 cm vatten i.

Koka upp mjölk och grädde. Snitta och skrapa ur vaniljstången i gräddmjölken, och låt den ligga i i ca 10 minuter. Vispa under tiden socker och äggulor pösigt. Ta ur vaniljstången, och häll den varma gräddmjölken över äggblandningen, vispa hela tiden. Häll upp i små portionsformar.

Grädda i vattenbadet i ca 45 minuter. Stäng av ugnen, och låt dem stå i 15 minuter till. Ta ur, låt svalna, och ställ i kyl minst fyra timmar, gärna över natten.

När det är dags för servering, strö över råsocker och bränn av med en liten gasbrännare, eller under ugnens grill-element.

Inga kommentarer: