fredag, mars 24, 2006

Champinjonrisotto med bondbönor, marsala och mascarpone



Champinjonrisotto med bondbönor, marsala och mascarpone
Två rejäla portioner

olivolja
smör
2 dl arborioris
1/2 dl marsalavin
1 liter buljong (kyckling eller grönsak)
1 gul lök, hackad
1-2 klyftor vitlök, hackade
200 g champinjoner, i bitar
2 msk mascarpone
100 g skalade och kokta bondbönor
en handful riven parmesanost
salt
vitpeppar

Koka upp buljongen. Smält smöret och olivoljan i en stor gryta. Fräs löken och vitlöken i ett par minuter. Tillsätt riset. Fräs i några minuter tills det får färg. Häll på marsalavinet och låt det koka in på hög värme.

Börja tillsätta buljong, en slev i taget. Rör om då och då, och låt buljongen koka in. Tillsätt mer så fort risotton ser torr ut. Efter tio minuter tillsätter du svampen. Fortsätt med buljongen tills riset är klart och risotton är krämig - du kanske inte behöver all buljong, utan smaka dig fram. Det bör ta runt 20 minuter, totalt.

När det är klart, rör ner bondbönor, mascarpone och risotto, och smaksätt med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: