måndag, mars 06, 2006

Chili con carne



Servera med ugnstorkade tomater, hackad lök, creme fraiche, nachos och riven ost!

Chili con carne

1 kg högrev, i stora tärningar
500 g fläskfärs
2 mellanstora gula lökar, i tunna halvmånar
salt och peppar
matolja
4 stora klyftor vitlök, grovhackade
2 stora röda chilifrukter, finhackade
3.5 dl ketchup
2 tärningar köttbuljong
6 dl öl
2 msk chilipulver
2 msk ancho chilipulver
2 msk chipotle chilipulver
3 msk spiskummin
1 msk råsocker
2 tsk torkad oregano
majsstärkelse - valfritt

Bryn nötköttet, fläskfärsen och löken i oljan, i omgångar. Salta och peppra ordentligt. Lägg i en stor gryta och tillsätt alla övriga ingredienser, förutom majsstärkelse. Koka upp, sätt på locket och sänk värmen. Låt småkoka i 3-4 timmar, och rör om då och då.

Chilin är klar när den är tjock och när köttet är riktigt mört och faller isär. Om din chili är för tunn, som min var - använd lite majsstärkelse för att få den tjockare.

Inga kommentarer: