söndag, januari 29, 2012

Hawaiikyckling



Hawaiikyckling
4-6 portioner

700 g kycklinglårfilé
matolja att steka i
1 grön paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 färsk ananas, tärnad
5 dl kycklingbuljong
2 msk soja
1 dl sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
4 msk socker
1 msk majsstärkelse
salt, chilipeppar

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i matolja, i omgångar. Ta ur och sätt åt sidan så länge.

Blanda buljong, soja, vinäger, socker och majsstärkelse. (Enklast om du börjar med majsstärkelsen, och sen häller i vätska medans du vispar.) Ställ åt sidan så länge.

Häll av eventuell resterande olja, och fräs paprikorna i ungefär en minut. Tillsätt ananas, och kör en minut till. Häll i såsblandningen, och kycklingen. Rör om, och låt puttra ihop i ett par minuter, Såsen ska tjockna, och kontrollera så att kycklingen är helt klara.

Krydda med salt och lite mer chili eller cayennepeppar. Servera med ris.

Recept på engelska:
Hawaiian Chicken

1 kommentar:

Vardaxlyx sa...

Ser ju smarrigt ut =)
kramkram